Hvad er et ERP-system

Hvad er et ERP-system?

ERP står for Enterprise Resource Planning. Ofte bliver et ERP-system forbundet med blot at være et simpelt regnskabsprogram, men systemet kan meget mere end bare det. Et ERP-system er nemlig det, der forbinder arbejdsprocesserne i din virksomhed. Systemet skaber en rød tråd mellem alt lige fra salg og lager til logistik og projektstyring.

 

Hvad er forskellen på et økonomisystem og et ERP-system?

Overordnet set dækker et ERP-system meget bredere end et økonomisystem eller et regnskabssystem. Økonomisystemer og regnskabssystemer er værktøjer, som primært bliver benyttet af bogholderiet og økonomiafdelingen i en virksomhed. Som navnet Enterprise Ressource Planning indikerer, handler det om ressourceplanlægning. Systemet dækker også over økonomi og regnskaber og omfatter samtlige hjørner af virksomheden. B.la. lager, distribution, indkøb, planlægning og salg.

 

Hvorfor er et ERP-system vigtig for din virksomhed?

Der er flere gode grunde til, at et ERP-system er vigtig for din virksomhed. Det siger sig selv, at når du forbinder arbejdsprocesserne i din virksomhed, så gør du også tilværelsen nemmere for dine medarbejdere. Arbejdsgangene bliver simplere, og det betyder, at medarbejderne har mulighed for at arbejde hurtigere og mere effektivt.

De moderne ERP-systemer som f.eks. Microsoft Dynamics 365 Business Central har også en langt større fleksibilitet. Systemet fås nemlig som et skybaseret ERP-system, og du og dine medarbejdere kan derfor tilgå systemet, uanset hvor I befinder jer. Det eneste, det kræver, er, at I har adgang til internettet.

Et ERP-system giver også pænere tal på bundlinjen. Det er selvfølgelig åbenlyst, at den øgede produktivitet gennem automatiseringen skaber bedre resultater. Men med et ERP-system får du også en større forretningsmæssig indsigt, som med tiden giver en bedre bundlinje.

 

Hvad er fordelene ved et ERP-system?

Der findes flere fordele ved et ERP-system. Nogle af dem har jeg allerede nævnt. Det er f.eks. mere effektive medarbejdere, større fleksibilitet og en bredere forretningsmæssig indsigt. Derudover er det også rent administrativt meget lettere at håndtere et begrænset antal systemer frem for en lang række systemer. Både helt generelt, men også når det gælder onboarding.

Med et ERP-system har man alle systemerne samlet i ét system. Det mindsker også de fejl, der kan opstå, når man arbejder i flere forskellige systemer. Derudover snakker de forskellige afdelinger også bedre sammen med et ERP-system. Lad mig give dig et konkret eksempel. Hvis din lagerbeholdning er ved at løbe tør, så får salgsafdelingen automatisk besked. På den måde er din lagerbeholdning hele tiden opdateret.

 

Hvilke ulemper er der ved et ERP-system?

Datasikkerhed er og har altid været et stort emne, når man taler om ERP og bare generelt om IT-løsninger. Et hackerangreb er en virksomheds værste mareridt, og derfor er det også vigtigt, at sikkerheden spiller. De nye og moderne ERP-systemer er flyttet fra kælderen og op i skyen, og det kan for mange være en stor mundfuld at sluge. Udelukkende af den årsag, at det kan virke angstprovokerende at have al sin data liggende i cyberspace.

Heldigvis er det noget udviklere som Microsoft har øverst på prioriteringslisten. Derfor er sikkerheden omkring ERP-systemer som Business Central helt i top. Du har nemlig flere tusinde Microsoft-specialister i ryggen, når du har dine data liggende i skyen.

Det skal heller ikke være en hemmelighed, at et ERP-system er en stor post i budgettet, og det skal du og din virksomhed være indstillet på. Men et velimplementeret ERP-system skaber i den grad stor værdi for din virksomhed, da driftseffektiviteten stiger markant.

 

Hvilken ERP-løsning skal du vælge?

Der findes flere forskellige ERP-systemer, og det er svært at sige på nuværende tidspunkt, hvilket ERP-system der passer til dit behov. Er I en mindre eller mellemstor virksomhed er Microsoft Dynamics 365 Business Central et godt bud på en god ERP-løsning.

Microsoft Dynamics 365 Business Central, også kendt som Microsoft Dynamics NAV, er en komplet ERP-løsning, som hjælper dig og din virksomhed med at strømline forretningsprocesserne. Systemet er primært skybaseret, og derfor behøver du ikke have en større og kyndig IT-afdeling i virksomheden, som kan varetage vedligeholdelsen af systemet.

Med Business Central har du desuden et ERP-system med masser af udviklingsmuligheder. Microsofts nyeste skud på stammen byder nemlig på mange integrationer. Derfor kan du indrette din Business Central efter din virksomheds behov både i dag, i morgen og næste år. Med Business Central har din virksomhed mulighed for at vokse og vækste, uden I skal ud og tænke i nye ERP-løsninger.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden

Der er mere hvor det kommer fra: