5 ting, du skal vide om Microsoft Dynamics 365 Business Central

Skrevet af Kenneth Søe-Larsen
Publiceret 07/09/2021

Dynamics 365 Business Central er Microsofts nyeste skud på stammen og er en all-in-one forretnings- og økonomistyringsløsning. Løsningen henvender sig til små og mellemstore virksomheder og kan dække alt fra økonomi til produktion og lagerstyring.

En af Business Centrals helt store fordele er, at det er en skybaseret løsning. En skybaseret løsning betyder stor fleksibilitet, høj sikkerhed og langt færre bekymringer i forbindelse med vedligeholdelse, omkostninger, opdateringer og fremtiden.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men jeg kan forsikre dig om, at det er det ikke. Her får du fem ting, du skal vide om Microsoft Dynamics 365 Business Central!

1. Business Central er en komplet løsning

Når man taler om ERP-løsninger, er der rigtig mange, der udelukkende forbinder det med et økonomisystem eller et regnskabsprogram. Det kan man heller ikke bebrejde nogen for, for sådan var det førhen. Men i dag dækker ERP-løsninger over meget, meget mere.

Med Microsoft Dynamics 365 Business Central kan du samle hele din forretning i ét og samme system. Du kan selvfølgelig stadig administrere økonomien, men du kan samtidig også styre bl.a. indkøb, salg, lager, CRM og produktion. Det bedste af det hele er, at alt snakker sammen. Er lagerbeholdningen ved at være tom på et bestemt produkt, jamen så får salg og produktion besked.

Helt grundlæggende betyder det, at arbejdsgangene bliver langt mere glidende i din virksomhed. Informationer går ikke tabt, og dine medarbejdere arbejder langt mere effektivt end før. Jeg behøver vel næsten heller ikke fortælle dig, hvad det i sidste ende kan betyde for din bundlinje?

2. Business Central ligger i skyen

Rigtig mange af de IT-værktøjer, du og din virksomhed benytter jer af i dag, ligger allerede oppe i skyen. Som fx Office 365 og Dynamics 365. I bruger sikkert også programmer som fx OneDrive til at opbevare jeres marketingmateriale og andre vigtige dokumenter. Derudover er det heller ikke helt af vejen at antage, at I bruger fx Microsoft Teams eller Zoom til at kommunikere igennem.

De fleste traditionelle ERP-systemer er det, man kalder for On-premise-løsninger. Her er det enten dig selv eller en partner, der står for at hoste din ERP-løsning. Det kunne være nede i kælderen på virksomhedsadressen eller hos partneren ude i byen. Men ERP-systemerne er på vej opad mod skyen, og det skal du ikke være ked af!

Microsoft Dynamics 365 Business Central er født som en cloudløsning. Det betyder ikke, at den ikke kan fås som en traditionel On-premise-løsning, men et af systemets helt klare styrker er, at det findes i skyen. Men hvorfor overhovedet benytte sig af en cloudbaseret løsning? Der findes flere fordele: Du kan tilgå jeres ERP hvor som helst og når som helst. Så længe du har adgang til internet. Du undgår bøvl med backup og opdateringer – det hele kører automatisk. Sikkerheden er i top – den står Microsoft nemlig for. Virksomheden har lettere ved op til forskellige lovrammer som fx GDPR.

   

  3. Sig farvel til dyre opdateringer og ekstraomkostninger med Business Central

  Der er ikke noget værre end ekstraregninger og uforudsete omkostninger, som man ikke rigtig havde regnet med. IT-løsninger er uundværlige, men de kan også være en kæmpe pengesluger, hvis de skal fikses, opdateres osv.

  Med Microsoft Dynamics 365 Business Central kan du godt vinke farvel til dyre opdateringer samt omkostninger forbundet med vedligeholdelse. Her betaler du pr. licens og behøver ikke gå og gruble over, hvor stor en pengepung du skal have frem, når der kommer nye opdateringer.

  Samtidig skal du heller ikke være nervøs for vedligeholdelse. Hvis du har en cloudbaseret løsning, kan du nemlig godt stryge den udgift fra listen. Microsoft står nemlig for al vedligeholdelse.

  4. En skræddersyet løsning

  Det ville jo være dejlig nemt, hvis alle virksomheder passede ned i en standardløsning. Men virkeligheden er altså helt en anden. I de traditionelle løsninger giver det tit store udfordringer, når der skal laves tilretninger. Det er lidt af en benspænder og ender ofte ud i, at virksomheder alligevel ønsker at blive i deres nuværende løsning.

  Heldigvis har Microsoft tænkt den problemstilling ind i Business Central. Her findes der masser af Extensions, som du kan tilføje til din løsning helt uden at gå på kompromis med fleksibiliteten. De her Extensions placeres nemlig uden for selve kernen af Business Central. Det betyder, at du stadig kan køre Microsofts løbende opdateringer, selvom du har fået tilføjet Extensions. På den måde er du sikker på, at du altid arbejder på den allernyeste version af Business Central. 

  Med Extensions kan du få skræddersyet din ERP-løsning, så den passer lige netop til den virksomhed. Førhen kunne man udelukkende tilføre funktionalitet via kode, men med Business Central er det blevet en del nemmere. Nu kan der tilføjes udvidelser efter behov – faktisk lidt i stil med apps på mobiltelefonen.

  5. Med Business Central er du rustet til fremtiden

  Nogle IT-løsninger har det desværre med at blive forældet. Når jeg siger forældet, mener jeg, at systemet ikke længere modtager opdateringer eller support. Det betyder ikke, at systemet ikke kan bruges længere. Men det kan godt gå hen at blive og blive meget kritisk i fremtiden. Systemerne vil uden opdateringer ikke længere kunne følge med tiden, og det vil i sidste ende svække virksomheden.

  Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden

  Der er mere, hvor det kommer fra: