Undgå at optimere i blinde med et ERP-system | Bornerups

 

Træffer du som beslutningstager dine valg ud fra en mavefornemmelse? Hvis ja, så kan du sikkert nikke genkendende til, hvordan det kan være forbundet med en del usikkerhed og til tider undrende spørgsmål fra medarbejderne. Bare rolig, du er langtfra den eneste. Ikke desto mindre er det vigtigt at udnytte teknologien til at træffe beslutninger, hvis du vil undgå at bremse væksten i virksomheden. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du kan undgå at optimere i blinde med et velfungerende og optimeret ERP-system.

Hvorfor bruge et ERP-system til afrapportering?

Inden vi kaster os ud i, hvordan et ERP kan hjælpe dig med at træffe velovervejede beslutninger, skal vi dykke ned i, hvorfor det overhovedet kan være en fordel at arbejde med.

Først og fremmest kan et ERP spare virksomheden for både tid og penge. ERP’et giver dig nemlig mulighed for at samle al information på ét sted, og du skal derfor ikke lede på flere forskellige platforme for at få adgang til vigtig forretningsinformation. Det gælder sådan set både for ledere og medarbejdere. Tid er penge, og når du fjerner manuelle arbejdsprocesser ved at give fuld adgang til information, frigiver du samtidig tid, der kan skabe endnu mere værdi for virksomheden.

Der findes mange forskellige ERP-systemer, der kan fungere som et afrapporteringsværktøj. Hvis du udnytter systemet optimalt, kan du få et unikt overblik over forskellige tal i virksomheden. Forestil dig, hvor effektivt det vil være for dig som leder at kunne træffe en beslutning på baggrund af data frem for en mavefornemmelse. Du vil formentlig opleve, at det vil give en helt anden ro, fordi du altid kan referere til konkrete data.

I det hele taget giver det dig en unik mulighed for at placere dig selv i en solid og troværdig position, hvor medarbejdere ikke i samme grad vil stille spørgsmål til dine beslutninger. Og hvis de gør, vil du nemt kunne bruge data til at forklare og understøtte din beslutning.

Brug ERP som afrapporteringsværktøj, og undgå en tilfældig beslutningsproces

Der er ingen tvivl om, at det kan ses på bundlinjen, hvis du ikke bruger optimale værktøjer til at måle virksomhedens arbejde. Groft sagt kan du risikere at igangsætte en forkert proces, hvis du opererer i blinde. Et ERP-system kan ikke hjælpe dig med udføre selve optimeringen af forskellige processer i virksomheden, men det kan hjælpe dig med at træffe beslutninger, der kan være med til at optimere. Med et ERP-system kan du opsamle og behandle data. Data, som kan bruges til eksempelvis proces- og produktoptimering.

Et ERP-system er nærmest en nødvendighed i en moderne virksomhed. På den måde er du nemlig i stand til at analysere på data og i virkeligheden hele tiden være på forkant, hvis der opstår forandringer i virksomheden. Når det bliver nemmere at måle på forandringer – og forhåbentlig forbedringer – har du også et godt udgangspunkt for at motivere dine medarbejdere. De kan nemlig altid få konkret indsigt i, hvordan det går på forskellige parametre.

Hvis bekymringen om implementeringsprocessen holder dig fra at anskaffe et nyt ERP-system, kan du med fordel læse vores guide til implementering af et nyt ERP-system. For nogle virksomheder kan det være en stor og krævende opgave at implementere et nyt system, og det er formentlig en proces, som vil strække sig over længere tid. Det kan især for medarbejderne kræve en del tilvænning, da implementeringen af et nyt ERP kan medføre ændringer i den enkeltes arbejdsdag

Lad Bornerups hjælpe dig med at få overblik over virksomheden 

Med et moderne ERP kan du let behandle og opstille data – helt uden brug af Excel. Hvis du vil, kan du endda opstille data i forskellige tabeller, grafer og lignende. Når data præsenteres visuelt, er det også nemmere at synliggøre udviklingen over for medarbejderne. Ved at følge udviklingen kan de desuden få indblik i, hvordan deres indsats har betydning for virksomhedens udvikling. Et ERP er derfor på mange måder det ultimative værktøj, når du vil bruge data til både at træffe de rigtige beslutninger og bagefter dokumentere effekten heraf.

Hos Bornerups er vi specialister i at levere tilpassede IT-systemer, der understøtter virksomheders udvikling. Derudover er vi 100 % cloud only. Det er din garanti for, at du altid arbejder i den nyeste version. Hvis du vil vide, hvordan vi kan hjælpe dig med at få overblik over virksomheden, er du altid meget velkommen til at kontakte os

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden

Der er mere hvor det kommer fra: